Zzp-ers / ondernemers

Op deze pagina hebben we allerlei informatie verzameld voor Rotterdamse ondernemers.


In het overzicht is nog veel meer informatie te vinden over regelingen en voordelen die van toepassing kunnen zijn op jouw situatie.Mis je iets? Stuur ons een e-mail, en we kijken of we de juiste informatie aan de website kunnen toevoegen.

Regelingen en ondersteuning zzp-ers / ondernemers

Informatie voor ondernemers met geldzorgen.


Veel ondernemers hebben geleden onder de coronamaatregelen. Nu komen daar de hoge kosten voor energie en grondstoffen nog eens bij. De gemeente Rotterdam en de landelijke overheid denken na over regelingen waarmee ze ondernemers in nood kunnen helpen.

Op deze pagina vind je een overzicht van bestaande regelingen en tips waarmee je misschien bent geholpen.

Bijstand voor zelfstandigen - bbz


Zelfstandigen kunnen in (tijdelijke) financiële problemen komen die het voortbestaan van hun bedrijf bedreigen. In bepaalde gevallen kunnen zij dan een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz).


Er is ook een brochure van SZW, die kunt u hier downloaden.

ZEZ-uitkering voor vrouwelijke zelfstandigen bij zwangerschap


Vrouwelijke zelfstandigen die zwanger zijn kunnen een uitkering ontvangen tijdens het zwangerschapsverlof.


Ten hoogste het wettelijk bruto minimumloon.

Stichting Anders

www.stichtinganders.nl


Je werknemer helpen met schulden, dat kan anders.

Werken, maar alsnog niet rond kunnen komen. Het is iets waarmee 220.000 werkende armen dagelijks worden geconfronteerd. Dit is zeker een realiteit in Rotterdam, waar87.000mensen in armoede leven. Het programma ‘Welverdiend’ is bedacht om dit aantal sterk te verminderen, met de hulp van Rotterdamse ondernemers die ondersteuning kunnen bieden met hun producten, diensten en talenten. Denk hierbij aan het schenken van een nieuwe wasmachine of het schilderen van een kamer nadat een gezin is verhuisd maar hiervoor geen geld heeft.


Meer info op de website.

Wilt u helpen in de strijd tegen armoede? Zoek contact op met ons via welverdiend@stichtinganders.nl of bel ons met het telefoonnummer: (+31) 06 45 83 85 63

Wijzer in geldzaken

www.wijzeringeldzaken.nl


Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken.


Als zzp'er moet je veel financiële zaken zelf regelen. Denk aan je financiële administratie, verzekeringen en je pensioen. Maar ook op belastinggebied gelden andere regels voor zzp'ers dan voor werknemers.

Gratis flexwerkplek in Rotterdam

www.flexwerkplek.nl/rotterdam


Op deze pagina vind je alle gratis flexwerkplekken. Wil jij graag op een laagdrempelige manier ergens remote werken? Dan is een gratis werkplek iets voor jou. Schuif aan bij een leuke horecalocatie, een bibliotheek of bedrijfsruimte.

www.rotterdam.nl/regionaal-bureau-zelfstandigen


Bent u een ondernemer uit (de regio) Rotterdam en hebt u hulp of advies nodig? Of verdient u op dit moment niet genoeg inkomsten met uw bedrijf? Dan kunt u terecht bij het RBZ terecht voor advies, begeleiding en financiële hulp.

ZZP-er en pensioen

www.nibud.nl


Wilt u iets doen aan uw pensioen? Wat kunt u doen aan uw pensioen? Praktische tips voor nu en later.


Speciaal voor zzp-ers.

Startpunt Geldzaken

www.startpuntgeldzaken.nl


Bent of wordt u zzp'er, dan vragen geldzaken extra aandacht. Wilt u weten hoe u die goed kunt regelen? Met dit geldplan krijgt u tips voor úw situatie.


Speciaal voor zzp-ers.

Over Rood

www.overrood.nl


Over Rood begeleidt en ondersteunt ondernemers bij een (door)start, schulden, administratieve achterstanden en bedrijfsbeëindiging.

Over Rood is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. 

Het lidmaatschap van Over Rood kost vanaf €20 per maand, excl. BTW. 

Aanvulling AOW

www.svb.nl/nl


Aanvulling AOW indien het totale inkomen lager is dan het minimuminkomen. (AIO-aanvulling)


Voor gepensioneerden.

WSNP

www.bureauwsnp.nl


Als u als (ex-)ondernemer problematische schulden heeft kunt u hier de brochure van het WSNP (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen) downloaden.

www.ondernemen010.nl

Geldzaken voor ondernemers


Als je gaat ondernemen of ondernemer bent heb je je geldzaken graag goed geregeld. In sommige gevallen kun je steun krijgen vanuit de overheid voor bepaalde projecten in de vorm van subsidies. Aan de andere kant krijg je als ondernemer ook te maken met verplichtingen als belastingen en heffingen. We helpen je op weg met een overzicht.

Eerste hulp bij geldzorgen van medewerkers


Als ondernemer met personeel wil je er altijd zijn voor je medewerkers. Ook als je werknemers geldzorgen hebben. Maar, hoe kun je medewerkers met geldzorgen helpen? In samenwerking met Aafje Hulpthuis, een zorgorganisatie die huishoudelijke ondersteuning levert, heeft de gemeente Rotterdam een folder met uitleg gemaakt. De digitale folder met tips voor werkgevers is hieronder gratis te downloaden. Heb jij medewerkers met geldzorgen of vermoed je dat? Bekijk de gratis tips en tricks.

Budgetcoach Groep

www.budgetcoachgroep.nl


Budgetcoach Groep verzorgt budgetcoaching voor werknemers van bedrijven, kleine zelfstandigen (ZZP’ers), particulieren, cliënten van banken, woningcorporaties en gemeenten. 


Op deze website is ook het rapport 'Schulden en werk' te downloaden.

www.budgetcoachgroep.nl


Financiële problemen?

www.zuidweg-partners.nl


Ben je ondernemer met (ernstige) financiële problemen? Is het onzeker of je door kunt gaan met je bedrijf of ben je misschien al gestopt? Dan kunnen wij je helpen.


De kosten voor onze begeleiding worden vaak vergoed door gemeenten.

Kijk ook eens in het overzicht voor informatie over belastingen en jurische ondersteuning!

Platform Veilig Ondernemen (PVO) Rotterdam 


Het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Rotterdam helpt ondernemers weerbaar te worden tegen verschillende vormen van criminaliteit.

Criminaliteit kan je bedrijfsvoering flink verstoren. PVO Rotterdam wil een veilig ondernemersklimaat creëren, waarin ondernemers zich volledig kunnen richten op hun passie.

Door ondernemers bewust te maken van preventieve maatregelen, signalen die kunnen wijzen op criminaliteit en voorlichtingen over waar je terechtkunt nadat je slachtoffer bent geworden, ondersteunen zij ondernemers gratis. De focus ligt op het voorkomen van verschillende soorten criminaliteit, zoals cybercriminaliteit, ondermijning, inbraak en geweld. PVO Rotterdam biedt op verschillende manieren ondersteuning aan: bijeenkomsten , maar ook weerbaarheidstrainingen en ondernemersscans op het gebied van veiligheid.

Meer lezen over het aanbod van PVO-Rotterdam? Download hier de flyer!

 

Huurteam

www.huurteamcentraal.nl


Het Huurteam is een landelijke organisatie die zich inzet voor de bescherming van huurdersbelangen in situaties waar problemen en onregelmatigheden zich voordoen bij de huur van kamers of woningen


U kunt hiervoor kosteloos en vrijblijvend een aanvraag indienen op onze website.


085-8001182

info@huurteamcentraal.nl