Rotterdamse kanjers

Stichting Hoe kan ik je helpen?

www.lekkergeven.nl


Voel jij je ook machteloos als je alle misstanden in Nederland op het nieuws hoort?
Doorlekker te geven kun je direct de levens om je heen verbeteren.


De stichting is gestart om het werk van huis- en straatarts Michelle van Tongerloo te ondersteunen. Hier maken we het voor iedereen makkelijk om mensen in moeilijke situaties, die concrete hulp nodig hebben, te helpen. Gewoon lekker geven dus.

De focus van de stichting ligt op dit moment op het helpen van mensen in de stad Rotterdam.


Er wordt een oproep geplaatst naar aanleiding van een hulpvraag uit Michelles netwerk, men geeft
daar gehoor aan met concrete ondersteuning (b.v. een kinderwagen of geld) en de betreffende casus
wordt daarmee geholpen.

Welkom bij deze speciale pagina!


Soms kom je een actie tegen waar je warm van wordt. Die lichtpuntjes, die initiatieven die het verschil maken in de strijd tegen armoede, verdienen extra aandacht. Daarom hebben we deze pagina in het leven geroepen, waar we inspirerende projecten en vrijwilligersinitiatieven willen delen die onze aandacht hebben getrokken.

Er zijn talloze toegewijde vrijwilligers die dagelijks ongelooflijk werk verrichten. Soms hebben ze behoefte aan extra handjes of financiële steun om hun waardevolle missies voort te zetten.


Help jij ook mee?

Bekijk hieronder enkele van de prachtige initiatieven die een verschil maken. Overweeg om je tijd, talenten of een kleine donatie te delen om deze organisaties te ondersteunen in hun nobele strijd tegen armoede. Samen kunnen we meer bereiken.

De Boterhammenman

Stichting niet graag een lege maag


De stichting maakt zich hard voor kinderen die met een lege maag naar school gaan, terwijl het voor de jongsten onder ons juist zo belangrijk is om zorgeloos te kunnen spelen, leren en concentreren. En dat gaat niet zonder een lekkere en voedzame boterham.

Daarom maken we met een team vrijwilligers, donaties en partners zo’n 2000 boterhammen per dag en leveren dit, samen met een pakje drinken en een stuk fruit, aan diverse scholen in heel Rotterdam.


De Wannebiezz helpen de Boterhammenman door van hun verkochte tickets voor het optreden in Ahoy op 15 maart € 5 per ticket te doneren.

Bestel je kaartje via deze website!


Sint voor elk kind


Omdat geen kind mag denken dat Sinterklaas hem of haar overslaat!Sint voor elk kind is er voor kinderen waarvoor het Sinterklaasfeest niet vanzelfsprekend is.


Met dank aan alle sponsoren, donateurs én de vele vrijwilligers van Sint voor elk kind worden cadeaus ingezameld,ingepakt én bezorgd voor een onvergetelijke pakjesavond!In samenwerking met diverse Rotterdamse scholen en ‘Theater Zuidplein’ organiseert Sint voor elk kind jaarlijks een groot Sinterklaasfeest voor de kinderen uit gezinnen die leven onder de armoede grens.

Samen met de hulp van vele vrijwilligers voorzien wij sindsdien jaarlijks ruim 10.000 kinderen vaneen cadeau op pakjesavond.


Aanmelden van kinderen, maar ook ondersteunen kan via de website.


Ken jij een initiatief dat (nog) niet vermeld wordt, maar zeker thuis hoort op deze pagina?

Geef het door aan ons via info@degeldboom.nl

unsplash