Huisdieren

Dierenambulance

www.dierenbescherming.nl


Dierenambulance Zuid-Holland Zuid is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor spoedgevallen.


Dierenambulance

Informatie: 088 - 343 71 12 Spoed: 0900 - 112 00 00

Huisdieren in Rotterdam

www.rotterdam.nl


Een beter leven voor alle dieren in Rotterdam, stadsdieren en huisdieren; daar gaan wij als gemeente Rotterdam voor.


Een pagina helemaal over huisdieren.

Go Fund Me

www.gofundme.com


Overweeg crowdfunding wanneer je hulp nodig hebt bij het betalen van dierenartsrekeningen. GoFundMe is ‘s werelds grootste online inzamelingsplatform omdat we weten dat de kracht van compassie in actie kan worden omgezet. Je kunt geld inzamelen om de medische zorg van je huisdier te betalen zonder zorgen over platformkosten.

Dierenberscherming

www.dierenbescherming.nl


De gemeente Rotterdam en de Dierenbescherming komen de bewoners van Rotterdam tegemoet wanneer ze noodgedwongen afstand moeten doen van hun huisdier en niet in staat zijn naar de tijdelijke vervangende dierenopvang in de regio te komen.


Bewoners die afstand willen doen van hun hond of kat kunnen bellen naar 088 343 7100.

Dierenvoedselbank

www.dierenvoedselbankrijnmond.nl


De Dierenvoedselbank Rijnmond geeft tweewekelijks dierenvoer aan mensen die moeite hebben met rondkomen en hulp voor hun dieren goed kunnen gebruiken.


De 4 Rotterdamse uitgiftepunten vindt u hier!


Aanvragen via uw hulpverlener!

Stichting Opoeh

www.oopoeh.nl


‘Opa’s’ en ‘oma’s’ passen op een huisdier: ouderen hebben gezelschap en beweging, huisdieren krijgen aandacht en verzorging en de baasjes een betrouwbare oppas.


Stichting OOPOEH

020 - 785 37 45

Huisdierenwelzijn

www.huisdierenwelzijn.nl


Het hoofddoel van de stichting is gericht op het welzijn van de huisdieren van mensen die (tijdelijk) zelf zijn aangewezen op de voedselbank of op financieel gelijk minimum niveau verkeren en onder bewind staan en niet of onvoldoende kunnen voorzien in de basiszorg voor hun huisdier, met name op het gebied van voeding en acute medische zorg. 

Sterk voor dieren

www.sterkvoordieren.com


Kunt u uw huisdier niet geven wat het nodig heeft? Wij kunnen u helpen.

Wij verlenen hulp als u bijvoorbeeld op bijstandsniveau leeft, aangewezen bent op de voedselbank en uw huisdier dringend medische zorg nodig heeft en naar de dierenarts moet. Wij zijn er voor u!

St. Huisdieren welzijn

www.huisdierenwelzijn.nl


PARTICULIEREN kunnen een aanvraag doen via het digitale steunaanvraag formulier op deze website.

Amivedi

www.amivedi.nl


Huisdier vermist of gevonden? Meld het bij Amivedi!


AMIVEDI Nederland / Stichting Amivedi

0900 - 264 83 34

Stichting Dierensteun

www.sds31.webnode.nl


De SDS helpt diereigenaren uit de Drechtsteden die in financiële nood verkeren. De SDS deelt voerpakketten en dierbenodigdheden uit onder diereigenaren die het niet breed hebben. In schrijnende gevallen schiet de SDS te hulp bij onvoorziene medische kosten. 

Verhuisdieren

www.verhuisdieren.nl


Soms kom je als eigenaar van een hond of kat zo in de financiële problemen dat je eigenlijk niet goed meer voor je dier kunt zorgen. Welke opties zijn er dan nog?

Voor het verantwoord zoeken en
herplaatsen van huisdieren.


Onder deze link nog meer opties voor hulp:

www.verhuisdieren.nl/dierenwelzijn/dierenasiel-honden-en-katten/steunfondsen-en-hulp-voor-huisdiereigenaar-zonder-geld/


LICG  Dierenhulp voor minima

www.licg.nl


Tips voor als de kosten voor voer, verzorging  en medische hulp  een grote zorg zijn.

Stichting Dierenvangnet

www.dierenvangnet.nl


Stichting DierenVangnet (voorheen Stichting Dieren Onder Dak) is een dierenopvang- en bemiddelingsorganisatie voor thuisloze of tijdelijk thuisloze dieren.

Dierenbuddy

www.dierbuddy.com


Een Dierenbuddy ® is iemand die onbetaald het huisdier van iemand anders in een huiselijke situatie wil opvangen. Ook wel een dierverzorger genoemd. Een dierenbuddy ® is een gastgezin die een oplossing biedt aan een huisdier-eigenaar die tijdelijk zelf niet voor zijn dier kan zorgen.

Saar aan huis

www.saaraanhuis.nl


Zorg voor huisdieren van ouderen

Veel ouderen voelen zich minder eenzaam door het gezelschap van een huisdier. Daarbij helpt af en toe een rondje lopen om langer actief te blijven. Hulp bij de zorg voor huisdieren is onderdeel van de aanvullende mantelzorgdiensten van Saar aan Huis. Lees meer over hulp bij de verzorging van huisdieren van ouderen of vraag een intakegesprek aan via het aanvraagformulier.

Stichting Home

www.stichtinghome.com


Stichting H.O.M.E is een initiatief van 2 beheerders die zich bezighouden met het ondersteunen/voorzien van voer en benodigdheden voor de huisdieren van de minima. Ze willen hiermee bereiken dat de huisdiereigenaren geen afscheid hoeven te nemen van geliefde situatie in hun toch al moeilijke situatie.

Wie vult mijn bak

www.wievultmijnbak.nl


Wie vult mijn bak is een landelijke non-profit stichting die huisdieren helpen waarvan hun eigenaren in financiële problemen zijn gekomen. De stichting ondersteunt met dierenvoeding, niet financieel.